Fetafylld kyckling med smörstekta blåbär

Lättlagad mat som trivs förträffligt med ett rosévin av god kvalitet. Utmärkt mat i alla sammanhang som dessutom är riktigt nyttig.
Detta behöver du till sex personer:
6 skinn och benfria kycklingbröst
1 tesked salt
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 tesked torkad rosmarin
1/2 tesked svartpeppar
2 dl fetaost
12 salviablad
olivolja
2 matskedar smör
1 dl kycklingfond (använder du koncentrat blandar du en del koncentrat med fyra delar vatten)
2 1/2 dl blåbär
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader.
Med en vass kniv öppnar du upp en ficka i alla filéerna som du ska stoppa in osten i. Finhacka salviabladen och bryt söner fetaosten och krydda med svartpeppar och rosmarin. Stoppa in ostblandningen i de uppskurna fickorna i kycklingen.
Vispa äggen. Doppa kycklingfiléerna i ägg och därefter i vetemjöl så att de täcks. Salta kycklingen.
Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek kycklingen på båda sidor till dess att den får fin färg. Lägg i ugnsfast form och kör färdigt i ugnen i 25 minuter.
Hetta upp smöret i en stekpanna och lägg i blåbären. Stek till dess att bären börjar ”poppa” och ge smöret färg. Tillsätt då kycklingfonden och låt koka till dess att såsen börjar tjockna. Ställ åt sidan.
Servera kycklingen med sallad, potatis eller pasta. Lägg upp kycklingfilén och skeda över lite av blåbärssåsen. Smakar förträffligt.

Skriv ut recept Skriv ut recept

Månadens viner