Skriv ut recept Skriv ut recept

Foliebakad torsk med apelsin och ingefära

Superläckert och rejält nyttigt. Blir en underbar lunch som du lätt lagar både till några få eller till många.
Detta behöver du till fyra:
4 torskfiléer i portionsstorlek
3 dl vårlök i tunna skivor och mer till serveringen
2 matskedar japansk soja
2 matskedar sesam olja
1 matsked finriven ingefära
finrivet skal och saften från 1 apelsin
3 apelsiner skalade, skivade och utan kärnor
salt och peppar
aluminiumfolie till bakningen
Så här gör du:
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg ut de fyra filéerna på var sin stor folieplatta. Salta och peppra.
Blanda i en skål samman vårlök, soja, sesam olja, ingefära, apelsinskal och apelsinsaft. Fördela blandningen lika över fiskbitarna.
Placera apelsinskivor överblandningen och stäng noga folien till en tät paket.
Baka mitt i ugnen i 14 minuter. Ta paketen ur ugnen och låt vila i fem minuter. Öppna paketen, salta och peppra och servera med en fräsch sallad eller ett grovt ris.