Foliebakad torsk med apelsin och ingefära
Superläckert och rejält nyttigt. Blir en underbar lunch som du lätt lagar både till några få eller till många.
Detta behöver du till fyra:
4 torskfiléer i portionsstorlek
3 dl vårlök i tunna skivor och mer till serveringen
2 matskedar japansk soja
2 matskedar sesam olja
1 matsked finriven ingefära
finrivet skal och saften från 1 apelsin
3 apelsiner skalade, skivade och utan kärnor
salt och peppar
aluminiumfolie till bakningen
Så här gör du:
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg ut de fyra filéerna på var sin stor folieplatta. Salta och peppra.
Blanda i en skål samman vårlök, soja, sesam olja, ingefära, apelsinskal och apelsinsaft. Fördela blandningen lika över fiskbitarna.
Placera apelsinskivor överblandningen och stäng noga folien till en tät paket.
Baka mitt i ugnen i 14 minuter. Ta paketen ur ugnen och låt vila i fem minuter. Öppna paketen, salta och peppra och servera med en fräsch sallad eller ett grovt ris.