Skriv ut recept Skriv ut recept

Fylld ugnsbakad laxfilé

Fin och smakrik fiskrätt som mycket lätt kan göras både till många och till servering i buffé.
Detta behöver du till fyra:
2 lika stora laxfiléer, ca 250 g vardera. Utan skinn och ben.
2 matskedar olivolja
8 dl baby spenat, grovt hackad
1 dl soltorkade tomater i olja, väl avrunnen, finhackade
2 dl hackad fetaost
2 klyftor vitlök, finhackade
1  lime i halvor
salt och peppar efter smak
Citronskivor till serveringen

Så här gör du:
Sätt ugnen på 200 grader.
Smörj ett stort ugnsfat med lite olja.
Hetta upp olivoljan i en kastrull. Stek spenaten i en minut så att den mjuknar. Lägg i de soltorkade tomaterna och vitlöken. Låt steka men spenaten ytterligare ett par minuter.
Ta bort från värmen och rör ner fetaosten. Smaka av med salt och peppar.
Salta och peppra laxfiléerna försiktigt. Lägg därefter den ena filén i botten på ugnsfatet och sprid ut spenatblandningen. Pressa saften av den ena limehalvan över blandningen.
Lägg på den andra laxbiten och pressa samman försiktigt. Pressa den andra limehalvan över laxen.
Sätt mitt i ugnen i ca 30 minuter. Kolla för säkerhets skull då och då eftersom temperaturen kan variera från ugn till ugn.
Servera ned några citronskivor