Skriv ut recept Skriv ut recept

Grillad entrecote

Ett klassiskt grillrecept som ger lite extra smak åt köttet. Servera med sallad eller pommes och ditt favoritsmör.
Detta behöver du till fyra:
4 generösa entrecoter
4 rosmarin stjälkar med blad och allt
1 tesked kajennpeppar
2 finhackade vitlöksklyftor
1 matsked hel rosépeppar
2 matskedar rapsolja
2 teskedar salt
1/2 dl bredbladig persilja
Så här gör du:
Ta kött bitarna ur kylen minst en timma innan tillagningen så att de blir rumstempererade.
Tänd grillen eller hetta upp grillpannan på hög värme. Pensla grillgaller eller panna med olja. Torka köttet torrt med hushållspapper. Pensla köttet med olja på båda sidor.
Strö kajennpeppar och rosépeppar på båda sidor av köttet. Strö över vitlöken  på ena sidan av köttet. Klappa in kryddorna med handflatan.
Grilla köttet en minut på varje sida så att det får fina grillränder. Slå sedan in kött bitarna i dubbel metallfolie och lägg tillbaka dem på grillen. Låt ligga tre minuter  för medium rare. Låt vila minst ett par minuter i folien när du tagit det av grillen.
Ta bort folien och strö över grovhackad persilja och rosmarin. Servera direkt med ditt favoritsmör.