Skriv ut recept Skriv ut recept

Italiensk pasta med rödkål och gorgonzola

, ,

Klassisk italiensk rätt som är ytterst lätt att laga och som passar de flestas smak.
Detta behöver du till fyra:
Penne pasta efter hur hungrig du är
salt till kokvattnet
4 dl finhackad färsk rödkål3 matskedar olivolja
2 finhackade vitlöksklyftor
1 gul lök, finhackad
1 matsked koncentrerad grönsaksfond
1 dl torrt vitt vin
1 tesked krossad torr salvia
200 g Gorgonzola
Riven parmesan till serveringen
Så här gör du:
Ta bort de hårda bitarna från rödkålen. Hacka de röda bladen väldigt fint.
Hetta upp olivoljan i en stekpanna. Tillsätt löken och vitlöken. Stek till dess att löken mjuknat helt.
Lägg i den hackade rödkålen och den krossade salvian. Sänk värmen och låt sjuda ca 10 minuter. rör om då och då. Tillsätt det vita vinet plus fonden och låt det koka samman under ca 5 minuter.
Lägg i Gorgonzolan och rör om så att den smälter. Smaka av med lite salt.
Koka pennen i saltat vatten enligt anvisningar på förpackningen. När den är färdig häll av vattnet och låt pastan ånga sig torr. Värm upp såsen i stekpannan och häll i pastan och blanda ordentligt. Servera direkt med lite riven parmesan.