Skriv ut recept Skriv ut recept

Kyckling bakad i sås på svamp och lakrits

En mycket delikat liten rätt som kan vara huvudrätt eller förrätt. Det är märkligt hur bra svampen passar med lakrits. Mycket lätt att laga.
Detta behöver du till fyra:
4 kycklingbröstfiléer eller 8 kycklinglår
Olja att steka kycklingen i
1 liter råa champinjoner
2 dl vitt vin
1 matsked kantarellfond
1 tesked dragon
2 kvistar rosmarin
100 g smör
1 dl grädde
2 teskedar lakritspulver
salt och peppar (blanda gärna svart, vit och rosépeppar) efter smak
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader
Salta och peppra kycklingen och stek den i en het panna med olivolja så att den får färg.
Lägg svampen i en matberedare tillsammans med vinet och kör till en jämn smet.
Smält smöret i en stor kastrull och rör ner svampsmeten. Lägg i fond, dragon och lakrits . Låt koka upp under omrörning. Tillsätt grädden. Rör om och smaka av med salt och peppar. Lägg den stekta kycklingen på ett ugnsfast fat. Häll svampsåsen runt kycklingen och placera rosmarinkvistar på toppen. Låt baka mitt i ugnen ca 40 minuter till dess att kycklingen är klar. Servera med lite ris eller en god potatis.