Kyckling med svamp och lakritssmak

Väldigt nyttigt och väldigt gott. Ett recept du ska prova när du har möjlighet. Fungerar som vardagsmat och festmat.
Detta behöver du till fyra:
1 matsked olivolja
1 liter champinjoner
2 gula lökar i tunna skivor
4 stora kycklingbröst, skurna i tärningar
2 buntar grön sparris skurna i mindre stavar
Saften från en citron
1 tesked lakritspulver
1/2 dl hackad persilja
salt och peppar efter smak
Så här gör du:
Värm upp en stekpanna på medelvärme.
Lägg i oljan och låt den bli varm. Lägg i svampen och stek den i fem minuter. Rör ofta. Ta därefter svampen ur pannan.
Lägg i lökskivorna och stek dem i fem minuter till dess att de får färg. Ta löken ur pannan.
Lägg i kycklingtärningarna och stek dem så att de får färg. Det tar ca 6 minuter.
Lägg i sparrisbitarna, svampen, citronsaften som du rört ner lakritspulvret i, persiljan smat salt och peppar.
Blanda ordentligt och sänk värmen. Stek ytterligare 10 minuter.

Skriv ut recept Skriv ut recept

Månadens viner