Skriv ut recept Skriv ut recept

Kyckling med svamppasta

,

Gott till fest och till vardag. Lysande vinmat och ganska enkelt att laga.
Detta behöver du till fyra:
2 matskedar olivolja
1/2 gul lök
3 vitlöksklyftor
1/2 kg skogschampinjoner
2 matskedar majsmjöl
2 teskedar koncentrerad svampfond
2 dl vatten
1 dl vitt vin
1 1/2 dl vispgrädde
1 tesked torr timjan
6 cl mörk rom
salt och peppar efter smak
hackad persilja till dekor
Penne pasta efter hunger
1 dl riven parmesan
4 kycklingbröst
Så här gör du:
Salta och peppra kycklingbrösten på båda sidorna. Grilla eller stek brösten på båda sidor ca 6 minuter per sida eller till dess att de är genomstekta. Lägg brösten på en varm tallrik och täck med metallfolie så att den håller sig varm.
Hacka lök och vitlök och stek den mjuk i en stekpanna med het olivolja. Skiva svampen och blanda den med löken, salta och peppra och stek vidare till dess att svampen blivit mjuk och släppt sin vätska.
Strö över majsmjölet och rör om. Blanda samman vin, vatten och svampfond. Häll det i stekpannan och lägg i timjan och rom. Rör om och koka samman så att det tjocknar. Det tar ca fem minuter. När såsen tjocknat rör du i grädden. Fortsätt koka så att du reducerar såsen en aning. Smaka av med salt och peppar.
Koka pastan enligt instruktionen på paketet till al dente. Häll bort vattnet och lägg pastan i svampsåsen. Låt koka samman två minuter.
Lägg svampsås på tallrik och skär kycklingbrösten och lägg över. Strö över persilja och riven parmesan.