Skriv ut recept Skriv ut recept

Mozzarellafylld citron

,

Detta är en utmärkt liten starter som får märkligt mycket smak och som passar vid alla tillfällen.
Detta behöver du till fyra:
2 stora mogna citroner
2 mozzarella ”bollar”
4 stora basilikablad
4 ansjovisfiléer
4 skivor av mogen tomat
salt och peppar
Så här gör du:
Sätt ugnen på 225 grader.
Tvätta citronerna noga. Skär av yttersta toppen på båda sidor så att citronen kan stå. Skär inte igenom skalet utan se till att man inte ser fruktköttet där du skurit.
Skär runt fruktköttet vid skalet på insidan och fiska därefter med en liten sked ut det mesta av fruktköttet. Det ska vara lite kvar kring kanterna.
Skär bitar av mozzarella och fyll ungefär halva citronen. Lägg i en tomatskiva, en ansjovisfilé och ett basilikablad. Salta och peppra. Fyll citronen med mozzarella. salta lite på toppen
Placera citronerna på en plåt mitt i ugnen. Baka dem till dess att de får fin färg. Det tar ca 15 minuter.
Servera varma med  en liten sked.