Parmesangratinerad torsk

Lättlagat och lika gott en vardagskväll som till festmiddag.
Detta behöver du till fyra:
4 bitar torskfilé utan skinn och ben
1 dl ströbröd
det rivna skalet av en citron
1 dl finriven parmesan
2 matskedar finhackad persilja
olivolja
saften från en citron
75 g smält smör
Olivolja vid några tillfällen
Salt och peppar
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda samman ströbröd, citronskal, persilja, salt, peppar och parmesan.
Salta och peppra fisken runt om.
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek fisken på ena sidan ett par minuter. Vänd fisken och strö över parmesanblandningen. Droppa lite olivolja över osten när du täckt fisken.
Stoppa in stekpannan i ugnen och låt baka i ca 15 minuter.
Blanda samman citronsaften med den pressade citronen och häll försiktigt över fisken.
Servera fisken från pannan med citronsmöret.

Skriv ut recept Skriv ut recept

Månadens viner