Pasta med pesto och kyckling

Väldigt väldigt gott. Dessutom sprids en förförisk doft redan när du lagar din pesto. Ett måste att bjuda på.
Detta behöver du till fyra:
2 dl färska basilikablad
2 dl parmesan, till flera saker
3 matskedar pinjenötter, rostade i torr stekpanna tills de blir bruna
2 vitlöksklyftor, skalade
1 tesked salt
1/2 tesked svartpeppar
3/4 dl olivolja
1 1/2 dl vispgrädde
2 matskedar smör
Fettuccini pasta efter aptit
Kycklingfiléer att steka med salt och peppar
Så här gör du:
Stek kycklingen så att den blir genomstekt och får fin färg, salta och peppra och håll den varm i metallfolie.
Koka pastan enligt instruktionerna på förpackningen i saltat vatten.
Lägg basilikabladen, de rostade pinjenötterna, vitlöken och salt och peppar i en matberedare. Strata maskinen och häll samtidigt långsamt i olivoljan. Stanna när det blandats helt.
Häll grädden i en kastrull på medelvärme. När grädden är varm lägg i smöret. När det sjuder lägg i basilikablandningen och rör om ordentligt. Låt sjuda 2-3 minuter. Ta av värmen och riv i den sista parmesanen.
Häll vattnet av pastan och låt den ånga bort i en minut. Lägg sedan pastan i såsen och vänd om under en minut.
Servera direkt och toppa med några skivor av den stekta kycklingen.

Skriv ut recept Skriv ut recept

Månadens viner