Skriv ut recept Skriv ut recept

Potatiskaka med lök

,

Ett väldigt trevligt tillbehör till både fisk och kött i stället för potatis, ris eller pasta.
Detta behöver du till fyra:
8 vinterpotatis, skalade och delade i fyrkanter
2 gula lökar, skalade och finhackade
1 paket färska champinjoner, finhackade
3 matskedar smör
2 matskedar olivolja
2 pressade vitlöksklyftor
salladslök till dekor
salt och peppar efter smak.
Så här gör du:
Koka upp vatten med salt i en kastrull och koka potatisen i 25 minuter.
Låt potatisen ånga torr och lägg den i en stor skål.
Tillsätt smöret, en tesked salt och en halv tesked svartpeppar och mosa potatisen grovt med en gaffel så att smöret smälter in.
Hetta upp olivolja i en stekpanna och lägg i löken. salta och peppra och lägg i vitlöken. När allt mjuknat lägg i svampen. Stek till dess att den är mjuk. Blanda ner lök och svampblandningen i potatisen.
Forma potatisröran till små potatisbiffar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek potatisbiffarna på båda sidor till dess att de får färg. Servera och strö över hackad salladslök.