Skriv ut recept Skriv ut recept

Vegetarisk Thailändsk curry

Den är vacker att se på och har väldigt trevliga smaker. Dessutom är den på det hela taget alldeles väldigt nyttig. Och som om det inte vore nog smakar den förträffligt. Ganska enkel att göra.
Det här behöver du till fyra:
1/2 nätmelon skalad och urkärnad och skuren i mindre tärningar
2 fasta potatisar skalade och skurna i fyrkanter
2 medelstora morötter skurna i tjocka skivor
1 röd paprika rensad och skuren i bitar (helst ska du rosta den i ugnen och dra av skalet, men strunta i det om det känns jobbigt)
3 dl hela körsbärstomater som du skållat i kokande vatten och dragit av skalet
2 dl gröna ärtor, frysta
2 matskedar rivet apelsinskal
Currysåsen
3 klyftor vitlök, skalade
1 röd pepparfrukt utan fröna
1 burk kokosmjölk
2 matskedar soja
saften från 1/2 lime
saften från 1 apelsin
1/2 tesked gurkmeja
1 matsked äppelcidervinäger
1 matsked malen kummin
1 tesked fänkålsfrön
1 matsked mald koriander
1 finhackad gul lök
salt och peppar efter smak
Till garnering:
Färska basilikablad
Rostade pinjenötter
Så här gör du:
Currysåsen gör du enklast genom att lägga alla ingredienserna i en matberedare och blanda ordentligt.
Koka därefter upp såsen i tjockbottnad gryta och smaka av med salt och peppar. Lägg i potatis och morötter och låt sjuda i 7 minuter. Lägg i resterande ingredienser och låt sjuda i 2 minuter under ständig men försiktig omrörning.
Servera i soppskålar och dekorera rikligt med basilikablad och rostade pinjenötter. Är du hungrig kan du komplettera med lite jasminris.