En klassiker som kan vara grymt tråkig och förutsägbar. Eller som här spännande och med en masa nya smaker. Blir också utmärkt vinmat eftersom smakerna som lagts i salladen är anpassade efter vinet.
Detta behöver du till sex personer:
1/2 kg rökt skinka skivad och sedan skuren i mindre bitar
6 st granny smith äpplen skalade urkärnade och skurna i mindre bitar. (lägg i vatten efter skärning så att äpplena inte mörknar)
2 1/2 dl smulad grönmögelost
1 dl rostade pinjenötter
2 matskedar dragonblad
2 matskedar finhackad persilja
2 matskedar finhackade persiljeblad
2 matskedar finhackad skalad schalottenlök
3 salladshuvuden eller ca 500 g sallad efter ditt val. Allt sköljt och torkat.
2 dl färsk majonnäs blandad med 1 tesked dijonsenap och 2 matskedar pressad vitlök och 1/2 tesked salt.
salt och peppar efter smak
Gräslök finhackad till dekoration
Så här gör du:
1. Dela salladen. Skölj och torka. Behåll alla blad hela.
2. I en stor salladsskål lägger du sallad, skinka, äpplen, grönmögelost, pinjenötter, kryddor, schalottenlök och majonnäs. Blanda väldigt väl. Smaka av med salt och peppar.
3. Portionera upp i tre salladsskålar eller på tre tallrikar. Drissla över finhackad gräslök.
Servera direkt

Ädelost och skinksallad med aioli dressing
Publicerad av Torbjörn Berner På I Sallad m.m. | Kommentarer inaktiverade