Skriv ut recept Skriv ut recept

Klassiska smaker som blir perfekt med ett fylligt fruktigt rött vin. Mycket enkelt att göra. Du ska förkoka spjällen för att få bästa resultat och det kan du göra någon dag innan så blir det enklare med grillningen sedan:
Detta behöver du till fyra:
1 1/2 kg tjocka revbensspjäll uppdelade i bitar med tre ben vardera
saltat vatten att koka spjällen i
1 tesked salt
2 dl äppelcidervinäger
1 matsked koncentrerad svart vinbärssaft
1 dl smör
2 matskedar balsamvinäger
1 matsked koncentrerad köttfond
1 matsked tomatketchup
2 matskedar japansk soja
1/2 tesked kajennpeppar
1 tesked svartpeppar
Så här gör du:
Koka upp saltat vatten i en stor gryta eller kastrull. Lägg i bitarna av kött och låt koka i 1 1/2 timma. Ta av plattan och låt köttet ligga kvar i vattnet till dess att de ska grillas även om det är över natten. Det saltade vattnet gör att köttet lättare lossnar från benen.
Blanda alla övriga ingredienser i en kastrull och koka upp. Låt koka ca fem minuter. Lägg på lock och spara till dess att det ska användas.
Toka av spjällen med hushållspapper noga innan grillningen. Pensla runt om med såsen och grilla på mycket varm grill. Tänk på att köttet redan är kokt så du ska bara skapa en grillyta. Vänd så att du får färg runt om.
Lägg de färdiga spjällen i en uppvärmd skål moch häll över eventuellt återstående sås. Servera med lite coleslow och din favoritpotatis.