Skriv ut recept Skriv ut recept

Vi har ett mäktigt gott rött vin och vågar satsa på en lite ovanlig smakkombination. Men tycker du om anka och hallon kan vi lova en sällsam glädje.
Detta behöver du till fyra:
4 ankbröst
250 gram färska eller frysta hallon
2 matskedar rödvinsvinäger
12 cl vitt vin (med smak)
12 cl  kycklingfond (späd flytande bara med tre delar vatten)
En nypa socker
Salt och nymalen svartpeppar
Så här gör du:
1. Sätt ugnen på 220 grader. Gör 3-4 parallella snitt i skinnet på varje bröst med en vass kniv. Salta och peppra brösten
2. Värm en stor stekpana ordentligt het och stek brösten med skinnet ner tils de får brun färg.(tar ca 3 minuter). Vänd och stek 3 minuter på andra sidan.
3. Flytta brösten till en ugnsfast form och ugnsbaka i ca 15 minuter. Kortare om du vill ha mera rosa och upp till 20 minuter om de ska vara well done.
4. Ta ankan ur fatet och håll varm i metallfolie.
5.Tillsätt vinäger, vin och fond samt sockret i stekpannan där fettet från ankbrösten ska vara kvar efter att du stekt dem. Koka upp och koka så det reducerar något.
6. Spara några hallon till dekor. Lägg i resten i fondkoket. Koka starkt så att det reducerar till såskonsistens.
7. Skär brösten i medeltunna skivor. Lägg på varm tallrik. Häll sås över och dekorera med hallon.