Skriv ut recept Skriv ut recept

Vi vågar satsa på en lite ovanlig smakkombination. Men tycker du om anka och hallon kan vi lova en sällsam glädje.

Detta behöver du till fyra:
2 stora ankbröst
2 msk färsk rosmarin

250 gram färska eller frysta hallon
2 matskedar rödvinsvinäger
20 cl vitt vin (med smak)
20 cl  kycklingfond (späd 5 cl flytande koncentrerad med tre delar vatten)
Salt och nymalen svartpeppar

Så här gör du:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Gör 3-4 parallella snitt i skinnet på varje bröst med en vass kniv. Salta och peppra brösten. Krydda med rosmarin.
2. Värm en stor stekpanna ordentligt het. Lägg i lite olja och smör.  Stek brösten med skinnet ner tills de får brun färg.(tar ca 3 minuter). Vänd och stek 3 minuter på andra sidan.
3. Flytta brösten till en ugnsfast form och ugnsbaka i ca 20 minuter. Kortare om du vill ha mera rosa och upp till 30 minuter om de ska vara well done.
4. Ta ankan ur fatet och håll varm i metallfolie. Häll saften från ankan tillbaka i stekpannan.
5.Tillsätt hallon, vinäger, vin och fond  i stekpannan där fettet från ankbrösten ska vara kvar efter att du stekt dem. Koka upp och koka så det reducerar till såskonsistens. Sila bort hallonkärnorna.
6. Skär brösten i medeltunna skivor. Lägg på varm tallrik. Häll sås över och dekorera med hallon.