Klassisk rätt, som lika gärna kan göras på ankbröst om du föredrar det.
Detta behöver du till fyra:
4 stora kycklingbröst
1 tsk torkad rosmarin
1 tsk torkad oregano
4 msk finrivet apelsinskal
salt och peppar efter smak
smör till stekningen
apelsinskivor till serveringen
Till såsen:
3 dl apelsinjuice
1 msk HP sås
1 msk pressad vitlök
1 dl vitt vin
1 msk koncentrerad kycklingfond
maizena till redning
Så här gör du:
Strö apelsinskal över kycklingen runt om.
Salta och peppra och krydda med rosmarin och oregano.
Hetta upp smöret i en stor stekpanna.
När det är hett steker du kycklingen fem minuter på ena sidan och sänker därefter värmen till medium och steker den andra sidan i tio minuter.
Ta kycklingen ur pannan och låt den vila i folie för att hålla värmen.
Lägg i apelsinjuice, vin, fond, vitlök och HP-sås i samma stekpanna utan att göra den ren. Rör så att eventuella rester i botten på stekpannan lossnar. Låt koka samman några minuter. Red med en eller två teskedar Maizena och låt koka upp så att det tjocknar. Ta en tesked i sänder och avvakta så att du vet hur tjockt det blir.
Servera kycklingen med en eller två tunna skivor av apelsin, såsen och en sallad eller ett gott ris.

Apelsinkyckling
Publicerad av Torbjörn Berner På I Fågel | Kommentarer inaktiverade