Skriv ut recept Skriv ut recept

Du hittar ofta frysta ankbröst i affären och det är festmat till bra pris. Steker du ankbrösten hela på hög värme och kör dem färdiga 20 minuter i 150 gradig ugn och sedan skivar dem och serverar med potatismos behöver du en sås som lyfter ankan till nya höjder. Prova den klassiska apelsinsåsen.
Detta behöver du till 4 personer:
1 finhackad liten lök
1,5 msk smör
1,5 msk vetemjöl
1,5 dl vatten
2 dl vispgrädde
1,5 msk Touch of Taste Kycklingfond
1,5 msk koncentrerad apelsinjuice
1 tesked balsamico vinäger
1 tesked torkad rosmarin
Gör så här
Smält smör i e kastrull ch lägg i den hackade löken. Fräs den mjuk. Strö över vetemjöl under omrörning. Låt fräsa någon minut. Tillsätt vatten, grädde, kycklingfond och apelsinjuice. Låt såsen koka upp underomrörning. Tillsätt inäger och rosmarin. Låt såsen småkoka ca 5 min. Rör om då och då.