- Vinklubben Tre Kronor - https://www.trekronorvin.se - Skriv ut recept Skriv ut recept

Argentinska spjäll med Chimichurri

Du vet nog inte vad Chimichurri är, men det är en argentinsk variant på Pesto som är ett väldigt trevligt sällskap till ordentligt stekta eller ugnsgrillade revbensspjäll. Och ett formidabelt sällskap med ett riktigt kraftig rött vin.
Detta behöver du till fyra:
Köttet1,5 kg spjäll med ben
2 matskedar olivolja
2 teskedar salt
1 tesked svartpeppar
1 tesked salvia
Chimichuri såsen
1 knippa persilja med stjälkar och allt
1 dl olivolja
1/2 dl rödvinsvinäger
1/2 dl hoppressad färsk koriander
3 vitlöksklyftor, skalade och grovt hackade
1 tesked finhackade chillifrukter
1 tesked mald kummin
1 tesked salt
Så här gör du:
Pensla spjällen med olivolja.
Krydda på köttsidan.
Stek eller grilla till dess att köttet är genomstekt eller har 65 graders innertemperatur.
Håll köttet varmt.
Lägg alla ingredienserna till såsen i en matberedare. Kör till dess att allt blivit finhackat och fördelat, ca 1 minut.
Skär försiktigt benen av köttet. Skiva köttet och servera med några skedar av såsen. Vill du ha grönsallad eller potatis i någon form till så ordnar du det på enklaste vis.