Skriv ut recept Skriv ut recept

En liten delikatess, som vi provat på vinprovning och många ville ha receptet till. Det är en rätt som passar väldigt bra med ett rött vin med stora bäriga dofter, som hittar de söta tonerna i curryn. De få dropparna vit tryffelolja lyfter svamparomerna alldeles väldigt.Detta behöver du till fyra:
1 liter kokosmjölk
2 dl vispgrädde
1 dl vitt vin
1 dl vatten
1 matsked grön curry
2 matskedar koncentrerad kantarellfond
8 droppar vit tryffelolja
1 knippa färsk koriander
några tunna skivor hyvlad paprika. Du hyvlar fruktköttet längs fruktkanten i tunna skivor.
Så här gör du:
Öppna förpackningen med kokosmjölk. Gör ett hål igenom det hårda längst upp ner till vätskan i botten. Häll bort den vätskan. Lägg de fasta bitarna av kokosmjölken tillsammans med vispgrädden i en kastrull. Värm upp och rör till dess att kokosen har fördelats. Då ser du att det finns en massa små vita ”kokosflingor” i vätskan. Lägg vätskan i matberedare och kör det i ca en halv minut. Då har de vita flingorna försvunnit. Skölj ur kastrullen och lägg tillbaka vätskan från matberedaren. Koka upp och tillsätt, vin, vatten, curry och fond. Rör om så att du får en homogen och slät soppa. Hacka koriandern. Innan servering häller du den vita tryffeloljan i soppan och serverar direkt. Strö lite hackad koriander över soppan och lägg i några av paprikastrimlorna. Vill du göra något extra kan du göra ett litet hack på varmrökt lax och lägga i botten på tallriken innan du serverar. Det blir också gott. Du dricker rött vin:
Pérez Cruz Reserva Cabernet Sauvignon (nr 6000) 79.-  från Chile eller
Dancing Bull Zinfandel (nr 6598) 89.- som kommer från Kalifornien.