Skriv ut recept Skriv ut recept

När det emellanåt kommer en varm och solig dag eller när du känner för att äta gott och nyttigt som dessutom blir klart i ett naffs då kan du prova denna sallad. Och det passar förträffligt med en nätt Pinot Gris. Så gott att du faktiskt kan äta salladen ockå en mulen dag.
Detta behöver du:
1/2 dl vitvinsvinäger
1/2 dl olivolja
3 finhackade vitlöksklyftor
3 hg nyskalade räkor
2 mogna avokado
Sallad med smmak. Blanda gärna baby spenat och röd mangold
2 matskedar rostade pistagenötter
Optional – 2 Tbsp chopped roasted walnuts or pistachios
Citronklyfta till garnering.
salt och svartpeppar efter smak
Så här gör du:
Rosta pinjenötterna i en varm stekpanna utan olja ller smör. Blanda olja, vinäger, vitlök, salt och peppar i en skål. Lägg i de skalade räkorna i blandningen. Låt ligga 10 minuter. Lägg snyggt upp salladen på små tallrikar. Skär avokadon i halvor och ta bort kärnan. Ta försiktigt bor innehållet från skalet med en stor matsked. Lägg halvorna på salladen. Skopa försiktigt räkdressingen i hålet i avokadon. Strö över de rostade pinjenätterna. Servera med citronklyfta.