Lättlagat och gott. Allt du behöver finns i din affär och det tar inte många minuter att laga. Brukar uppskattas inte minst av den yngre generation.
Detta behöver du till fyra:
4 kycklingfiléer (bröstfilé)
3 matskedar olivolja
4 kraftiga skivor smakrik ost
12 baconskivor
1 kg små delikatesspotatis skurna i klyftor
1 matsked finhackad färsk dragon
salt och peppar efter smak
Så här gör du:
Sätt ugnen på 230 grader. Vänd den klyftade potatisen i två matskedar olivolja. Lägg i ugnsfast form och salta och peppra. Baka mitt i ugnen i 20 minuter. Sänk värmen till 200 grader.
Skär ett snitt på längden i kycklingfiléerna. Var noga så att du inte skär igenom. Det ska vara en ficka. Lägg ostskivan i fickan tillsammans med lite färsk dragon. Linda filéerna med bacon och fäst med tandpetare. Salta och peppra. Hetta upp en matsked olivolja i en stekpanna och stek filéerna på hög värme 2 minuter per sida. Lägg kycklingen på samma fat som potatisen och rosta dem i ugnen i 20 minuter eller till dess att kycklingen är klar. Servera med ångkokta morötter och lite squash.

Baconlindade ostfyllda kycklingfiléer
Publicerad av Torbjörn Berner På I Fågel | Kommentarer inaktiverade