Skriv ut recept Skriv ut recept

Kallrökt lax med vit sparris

Elegant och lite gammaldags servering. Mycket lättare at göra än du tror och strålande trevlig att bjuda på.

Det här behöver du till fyra:
8 medelstora skivor kallrökt lax
12 medelstora vita sparrisar
salt
1 dl creme fraiche
1 dl majonnäs

1 tesked pressad citron
Det rivna gula skalet från 1 citron
salt och peppar

Så här gör du:
Skär bort det hårda längst ner på sparrisen. Skala den noga runt om.
Koka sparrisen i åtta minuter i saltat vatten med en tesked ättika och en tesked socker. Ta omedelbart upp sparrisen ur vattnet
Blanda creme fraiche, majonnäs, pressad citron, citronskal och salt och peppar efter smak.
Placera sparrisen på tallrik. Lägg laxen över och häll lite av creme fraichen över sparrisen.
Dekorera med några dillkvistar för smak eller ett par blad basilika för färgen.