Skriv ut recept Skriv ut recept

Fantastiskt trevliga smaker och en stor arom som möter ditt röda vin perfekt. Kan användas på det mesta i köttväg, men vi tycker att kyckling svarar bra på att bli marinerad. Det tar ett dygn i kylskåpet, men sen är det bara att grilla på.
Detta behöver du till fyra personer:
4 kycklingfiléer
2 dl olivolja
1 dl sojasås
1 matsked balsamvinäger
1 matsked Worcestershiresås
1 dl apelsinjuice
2 matskedar dijonsenap
2 teskedar malen svartpeppar
2 teskedar salt
2 matskedar hackad färsk persilja
2 vitlöksklyftor, finhackade
Så här gör du:
Blanda alla ingredienser utom kycklingen i en stor skål. Rör ordentligt. Täck kycklingfiléerna med marinad runt om och lägg dem alla samman i en dubbel plastpåse. Häll i resterande marinad. Knyt till de dubbla plastpåsarna och lägg i kylen. Låt ligga över natten. Vän på påsen några gånger så att marinaden rinner runt kycklingarna.
När du ska grilla kycklingen ta filéerna ur påsen. Häll överbliven marinad i en skål. Grilla kycklingen ca 6 minuter på varje sida. Servera med sallad eller valfritt tillbehör. När du serverar napera över en liten sked med marinaden på kycklingen.