Halstrad råbiff
En riktig klassiker som kan göras på lite olika sätt. Vi har satt oss före att ge mycket smak och fyllighet tillsammans med en fin konsistens i biffarna. Resultatet blir riktigt trevligt.
Detta behöver du till fyra personer:
6 hg grovmalen nötfärs eller finskuret kött
2 teskedar koncentrerad mörk oxfond
2 gula lökar
3 msk kapris, hackade
5 msk rödbetor, inlagda
2 msk ansjovisfiléer, mosade
8 st äggulor
1 1/2 msk HP-sås
1 msk dijonsenap
Salt och peppar efter smak
Så här gör du:
Skala och hacka löken fint. Har du hela rödbetor så tärna dessa fint.
Lägg samman alla ingredienser i en bunke. Blanda försiktigt men väl så att allt sprider sig utan att mosas sönder. Salta och peppra i smeten.
Gör en liten provbiff och stek i smör. Smaka av kryddningen. Komplettera med mera salt om det behövs eller mer dijonsenap.
Forma sex stora biffar med våta händer så att du får en slät yta. Stek i smör på medelstark värme ca 5 minuter per sida,
Servera med en rå äggula och rikligt med gräslök.