Ett läckert tillbehör med asiatiska toner till ett glas champagne. Väldigt lätt att göra.
Detta behöver du till fyra:
16 blinier (finns färdiga frysta att köpa)
smör att steka i
2 stora skivor rökt lax
1 matsked olivolja
1 tesked sesamolja
1 tesked pressad citron
2 dl creme fraiche
små citronbitar utan skal
gräslök till dekoration
Så här gör du:
Stek blinierna hastigt i varmt smör. Lägg dem på uppläggningsfat. Pensla laxskivorna med en blandning av olivolja, citron och sesamolja. Dela laxskivorna i vardera 8 bitar (totalt 16 laxbitar). Lägg en klick creme fraiche på varje blini. Placera en liten bit citron vid sidan. Lägg en laxbit på varje blini. Dekorera med gräslök.

Blinier med rökt lax
Publicerad av Torbjörn Berner På I Fisk | Inga kommentarer