Skriv ut recept Skriv ut recept

Burgare på fisk och kött

, ,

Vi har provat den på våra måltidsprovningar och det har blivit en stor favorit hos många. En väldigt spännande och trevlig smakupplevelse som till och med älskas av verkliga ”fiskhatare”.  Missa inte tillbehören i receptet. De lyfter anrättningen extra mycket.
Detta behöver du till fyra personer:
400 gram kalvfärs
400 gram fiskfärs (köp fryst eller färsk vit fisk och kör den i matberedare med en tesked koncentrerad fiskfond)
2 dl ströbröd
2 ägg
1 dl vispgrädde
1 dl finhackade pickels
3 teskedar salt
1 tesked svartpeppar
1 matsked pressad vitlök
1/2 dl torrt vitt vin
2 teskedar torr dragon.
Så här gör du:
Blanda all ingredienserna till en färs. Låt vila ca 10 minuter så att ströbrödet sväller. Forma tjocka runda biffar.
Stek biffarna i smör så att de får fin färg och kör dem färdiga i ugn på 150 grader i ca 45 minuter.
Tillbehör:
Morötter:
Skiva morötterna till mynt. Stek dem under omrörning i smält smör ca 5 minuter med lite salt. Häll i en skvätt mörk rom, rör om och lägg på lock. Låt ångkoka ca 10 minuter. Servera direkt.
Dillcreme:
Blanda 2 dl färsk majonnäs med en matsked färsk dill, 1/2tesked salt och en tesked torr dragon.
Servera det hela med lite grön sallad.