57 on Main 99.-

Ett kraftfullt och behagligt rött vin i typisk sydafrikansk stil med stora dofter av mörk choklad, kaffe och vanilj. Mycket prisvärt.

99.00 kr

Köp produkt

Artikelnr: 7985201 Kategori:

Beskrivning

LAND:Sydafrika
DISTRIKT:Western Cape
PRODUCENT:KWV
DRUVA:Cabernet Sauvignon, Petit Verdot, Pinotage, Shiraz
ÅR:2016
ALKOHOLHALT:14%
CERTIFIERING:Fairtrade

57 on Main – signerat den kvinnliga vinmakaren Izele wan Blerk på KWV – är ett strukturerat kraftpaket full av körsbär och svarta vinbär med toner av mörk choklad, vanilj och torkade kryddor.

57 on Main är adressen till den plats där den moderna sydafrikanska vinindustrin tar sin början. 1918, samma år som Nelson Mandela föddes, gick flera odlare samman och bildade kooperativet KWV i syfte att stabilisera en vinindustri som befann sig i fritt fall med kraftiga produktionsöverskott och dumpade priser som följd. Några år senare hade 95% av alla bönder anslutit sig till kooperativet vilket gav KWV möjlighet att sätta en mer hållbar prisstruktur och därmed lägga grund till vinindustrins fortsatta utvecklig i Sydafrika.

KWVs engagemang har bara ökat med åren och idag ligger fokus på det sociala ansvaret. Druvorna till 57 on Main kommer från Fairtrade-vingården Roodraai, som är med och finansierar driften av daghem och skola för vinarbetarnas barn.

Passande recept