Alvisa 10 Brandy 219.-

En lysande spritdryck som du kan njuta som en rom eller en elegant Armagnac. Den är dessutom producerad på ekologiskt odlade druvor. Till ett ytterligt spännande pris. Bra och mycket prisvärt. Dessutom en halv liter i flaskan. Mycket nog och det ger också ett bra pris. (och flaskan är  läcker!!)

219.00 kr

Köp produkt

Artikelnr: 48102 Kategori:

Beskrivning

Land: Spanien
Produkttyp: Brandy (ekologisk)
Druvor: Airen
Alkoholhalt 40%
Färg: Mörk, gyllengul färg
Doft: Nyanserad, druvig doft med tydlig fatkaraktär, inslag av torkade aprikoser, apelsin, knäck, hasselnötter, vanilj och kanel
Sockerhalt: 9 g/l
Producent: Alvisa Alcoholes y VinosOm produkten: Brandy görs genom att man först framställer ett vin med en alkoholhalt på cirka 9%, som man sedan destillerar. Denna brandy är destillerad i en så kallad Alembic Charentais, en speciell kopparpanna med ursprung i Frankrike. Pannan består av tre olika delar, en kopparpanna, en kondensor och en typisk, lökformad förvärmare. Destilleringen görs i kopparpannan där vinet hettas upp och förångas. I kondensorn kyls ångan ned och blir flytande igen. Resultatet är en grumlig vätska på cirka 28% alkohol som sedan destilleras en gång till. Spriten i den andra destilleringen håller omkring 70% alkohol och är vattenklarLagring:Brandyn lagrades i tio år på franska ekfat.

Passande recept