Apothic Red Winemaker’s Blend 99.-

Ett väldigt komplett och smakrikt vin gjort efter en allt mer växande trend. Vinmakaren odlar inte druvorna och kan därför välja druvor efter eget huvud. Han kan blanda variationer, som inte skulle kunna växa på ett och samma ställe och det blir mycket spännande resultat. Det är ungefär som att skilja mellan bönder och bagare. Bara för att man odlar grödan behöver man inte göra vinet. Och det har blivit ett fint resultat. Idén är inte ny, men vi kommer att få se mycket av det framöver. Mycket prisvärt vin!

99.00 kr

Köp produkt

Artikelnr: 642001 Kategori:

Beskrivning

Årgång: 2014
Producent: Apothic
Ursprung: USA, Kalifornien
Alkoholhalt: 13,0%

Druvor: 32% Zinfandel, 23% Merlot, 13% Syrah, 8 % Cabernet Sauvignon, m.fl.

Vinifiering: Druvorna kommer från de centrala delarna av Kalifornien, främst Lodi området. Varma och soliga dagar gör att druvorna mognar till maximal potential och de svala nätterna behåller syran och fräschören. Druvsorterna jäser var för sig under 7 dagar vid ca 28 grader. Därefter blandas vinet och lagras på ståltank med nya ekstavar av både amerikansk och fransk ek.

Doft: Generös, kryddig och mycket varm fruktig doft av plommon och björnbär med en touch av vanilj och mocca från eken.

Smak: Fyllig och rund smak. Vinet har en kryddig, varm söt-fruktighet med toner av björnbär och mörka plommon. Stort vin med mjuka tanniner och en touch av vanilj i eftersmaken.

Passande recept