Barbera del Monferrato Livio Pavese

En utmärkt Barbera, som är ovanlig eftersom den fått möjlighet att lagras i sex år och det hör inte till vanligheterna. Trots det ett mycket prisvärt vin där du får mycket för pengarna

109.00 kr

Köp produkt

Artikelnr: 7496001 Kategori:

Beskrivning

Druva Barbera 100%
Årgång    2009
Alkoholhalt    14 %
Sockerhalt    1,8 gram/liter
Producent    Livio Pavese
Smakbeskrivning    Detta eleganta vin har en stor smak och mogen karaktär. Den fylliga och fruktiga stilen bjuder på  toner av solmogna mörka körsbär, viol, örter och choklad. Eftersmaken är lång och balanserad.
Lagringspotential    Drickfärdig, kan lagras
Om Livio Pavese
Livio Pavese anses idag vara en av de mest inflytelserika producenterna i Piemonte. Familjen Pavese har genom tiderna varit betydelsefulla för samhällets historia. År 1217 bidrog Arnaldino Pavese till att staden Asti blev oberoende. Angelo Pavese var en respekterad lärare inom jordbruk och kemi och Livio Pavese var både borgmästare i Treville Monferrato och viktig inom export och import av viner till Piemonte. Idag är Livio Pavese framgångsrika på exportmarknaden och har fått många utmärkelser, däribland fyra Oscars av Douja d’Or i Asti och Silver vid Internationella Vin och Sprit-tävlingen i London.
Om Piemonte, Italien
Piemonte är en region i nordvästra Italien och en av landets största vinregioner.
Mer än hälften av dess 70 000 hektar vingårdar har beteckningen DOC. Några kända viner är Barbera, Barolo, Barbaresco och Dolcetto.

Passande recept