Baron de Ley Gran Reserva

Ett verkligt kungligt vin i smak och doft. När man kommer upp någon hundralapp blir vinerna helt plötsligt ett nummer större. Minst.
Detta är en verklig favorit som vi provat tillsammans med många och utan undantag blir det stora leenden och gillanden. Väl värt priset. Och du är väl värd innehållet.

199.00 kr

Köp produkt

Artikelnr: 254801 Kategorier: ,

Beskrivning

Druvsammansättning:    Tempranillo 100 %
Karaktär:     Mörk, tegelröd färg. Doften är mogen, kryddig, aningen animalisk med fatkaraktär, inslag av torkad frukt, tobak, läder, plommon och mörk choklad. Smaken är mogen, kryddig med fatkaraktär, inslag av torkade körsbär, plommon, läder, kakao och tobak.
Årgång: 2009
Vinifikation:    Druvorna skördas för hand och efter transport till vinanläggningen sker ytterligare en selektering där de bästa druvorna väljs ut till Gran Reserva. Musten jäser på rostfria ståltankar. Efter avslutad alkoholjäsning lagras vinet på nya franska och amerikanska ekfat i 24 månader. Därefter har vinet lagratsytterligare sex år på flaska före lansering.
Lagring:     Gott att dricka nu, kan lagras upp till 10-15 år
Övrigt:    Baron de Ley Gran Reserva är ett av firmans toppviner och lanseras endast de år då kvalitén anses tillräckligt bra. Druvorna till vinet hämtas från Baron de Leys äldsta vingårdar i Cenicero i Rioja Alta. Föregående årgång 2001 är en av endast ett tiotal årgångar som har erhållit högsta betyg ”excellente” sedan 1920 talet då vinodlarkonsortiet i Rioja startade sina bedömningar.
Passar med: Sagolikt gott med stekt fläsk med löksås. Se till at få med lite balsamvinäger i såsen. Eller så gör du tapas på salami och charkuterier. Kanske den ”ädla” Pata Negra skinkan. Sagolikt gott,

Passande recept