Chianti Riserva Organic 115.-

Väldigt trevlig Chianti med typiska aromer. Som en njutbar vindpust från Italien. Mycket prisvärd och dessutom ekologisk!

115.00 kr

Köp produkt

Artikelnr: 7235801 Kategori:

Beskrivning

Land: Italien
Distrikt: Toscana
Producent: Cecchi
Årgång: 2015
Druvor: Sangiovese
Alkoholhalt: 13,5%
Restsocker: 1,4 g/l
Syra: 5,5 g/l

Vinets karaktär: Cecchi Chianti Riserva är ett vackert klarrött vin med frisk, ren frukt. Det är kryddigt och runt med bra balans och lång, aromatisk eftersmak. Den lyckade årgången 2015 bjuder på generösa smaker och vinet är mycket gott redan nu, men utvecklas ytterligare med lagring några år.

Producenten:
Familjen Cecchi har legat i framkant i den italienska vinnäringen i mer än hundra år. Varje generation har drivit på för att höja kvaliteten och utveckla verksamheten. Idag driver bröderna Andrea och Cesare Cecchi familjeföretaget med samma glöd som anfadern Luigi Cecchi, en verklig entreprenör som var Italiens förste professionelle vinprovare och den som grundade firman 1893 i Castellina i Chianti.

Luigis efterlevande utökade vingårdsarealen, nyplanterade odlingarna och moderniserade vinanläggningarna. Gamle Luigi anade vilken framtid det fanns för italienskt vin om man satsade på att förfina kvaliteten, men han kunde knappast gissa att hans blygsamma vinfirma skulle växa till att bli en av Toscanas största. Hjärtat i verksamheten är Villa Cerna vackert belägen på en kulle ovanför staden Castellina i i hjärtat av Chianti Classico.

Även om Chianti är basen har Cecchi satsat på vinegendomar också i andra intressanta områden i Toscana som Maremma, San Gimignano, Nobile di Montepulciano och Morellino di Scansano. Cecchi äger också egendomen Tenuta Alzatura utanför staden Montefalco i Umbrien.

Familjens motto skulle kunna vara: Ingen förbättring är för liten för att provas. Viljan att ständigt utvecklas tycks nedärvd, oavsett om det gäller att delta i forskning kring vilka kloner som ger bästa vinet eller vilka ekfat som är bäst lämpade för lagring.

Har man förmånen att verka i ett av världens vackraste områden är omsorg om miljön en självklarhet och Cecchi har genomfört ett antal åtgärder för att minimera miljöpåverkan i sina vinanläggningar. Cecchis viner speglar tydligt sitt ursprung och är resultatet av en harmonisk balans mellan tradition och förnyelse.

Passande recept