Beskrivning
Land: Sydafrika
Distrikt: Coastal region, Cape Town
Druvor: Sauvignon Blanc
Årgång 2018
Alkoholhalt: 13 %
Aromer: Fruktig, aromatisk doft med inslag av päron, svartvinbärsblad, krusbär, färska örter och citron.
Sockerhalt: under 3 g/l
Producent: Diemersdal
Om producenten:
Diemersdal Estate ägs och drivs av familjen Louws i sjätte generation. Egendomen omfattar 340 hektar, varav 180 av dessa är planterade med vinstockar.
Odlingsområde:
Cape Town är ett nytt WO (Wine of Origin) i Sydafrika som samlar områdena Constantia, Durbanville, Philadelphia och Hout Bay under ett och samma WO. Druvorna till detta vin kommer från tio olika vingårdar i Durbanville. Området kännetecknas av de svala vindar som drar in från Atlanten med morgondimma som resultat. På sommaren blåser en stark sydostlig vind som svalkar druvorna även om solen skiner starkt.
Tillverkning:
Druvorna från de olika vingårdarna vinifierades separat. Druvorna avstjälkades och krossades utan kontakt med syre. Musten skalmacererade i tre till tolv timmar, pressades och lämnades att klarna i cirka tolv timmar. Jäsningen skedde i tre veckor på temperaturkontrollerade ståltankar vid en temperatur av 12-16°C med utvalda jäststammar.