Beskrivning
Druvor:Tempranillo från regionerna Alta och Alavesa.
Vinifiering: Jäses i temperatur-kontrollerade mindre ståltankar. Sedan ligger skalen kvar i det nya vinet i två veckor för ytterligare urlakning av färg, tanniner och aromer, följt av malolaktisk jäsning. Vid årsskiftet efter skörden fylls vinet på 225-liters fat av amerikansk ek och lagras i ytterligare minst 12 månader.
Doft: Medelstor doft med toner av mörka bär, vanilj, kaffe, plommon och läder.
Smak: Medelfyllig, ganska mjuk, robust smak med inslag av röda och mörka bär, kaffe, läder, vanilj och en balanserad ekfatston.
Passar till: De flesta kötträtter, som robusta grytor, grillad kyckling, lammstek, entrecôte och välkryddade tapasrätter. Över huvud taget ett lättdrucket vin som är utmärkt kalasvin om det kommer många. Många gillar det!