Beskrivning
Årgång: 2014
Druvor: Cabernet Sauvignon
Vinifiering: Druvorna skördas både med maskin och för hand mellan september och november vid perfekt mognad. Druvorna avstjälkas, men krossas inte när de kommer till vineriet. Druvskalen får ligga med musten i 12 dagar för att ge maximal extraktion av smaker och färg. Musten jäses under 5 – 7 dagar med en snittemperatur på 29-31 C. Vinet genomgår malolaktisk jäsning. Lagring sker på ståltank med ekstavar mellan 10 – 12 månader innan det buteljeras.
Doft: Stor, kryddig, generös, nyanserad, intensivt fruktig doft med mörk bärfrukt såsom plommon och björnbär.
Smak: Vinet är smakrikt och har en generös, varm fruktton av björnbär och mogna körsbär. Det har mjuka tanniner och en lång, balanserad avslutning med vaniljtoner.
Passar till: Grillade kötträtter med goda såser, hemmagjord pizza med smakrika ostar, pasta med tomat och gräddsåser och mycket annat!