Masi Bell’Ovile 119.-

En riktig ekologisk pärla från italienska kvalitetsproducenten MASI. Ett härligt vin som du kan ta till det mesta i det italienska köket.

119.00 kr

Köp produkt

Artikelnr: 7419001 Kategori:

Beskrivning

URSPRUNG:    Toscana
VINGÅRDAR:    Druvorna till detta vin kommer från Cinigiano på Poderi del Bello Ovile estate.
SKÖRD:    Druvorna skördades i september.
DRUVOR:    Sangiovese 80 %, Canaiolo 15 %, Ciliegolo 5 %
PRODUCENT:Masi
INFORMATION:Serego Alighieri ägs av Masi och familjen är ättlingar till den berömda poeten Dante.
VINETS KARAKTÄR: Röda och lila toner i färgen. Doften är fylld av bärig frukt och lakrits. Välbalanserad syra, fruktig smak med ton av plommon och söta kryddor. Lång eftersmak.
TILLVERKNING: Vinet är jäst på ståltank. Vinet är ekologiskt.
LAGRING: 12 månader på franska ekbarriquer.
ALKOHOLHALT: 13 %
Producenten
Historien om MASI skildrar den familjeägda vinfirman som gjort sig ett stort, ärorikt namn genom
hängivet arbete, passion och goda förutsättningar. Idag äger MASI vingårdar och klassiska gods i Valpolicellas allra bästa områden, de arbetar kompromisslöst mot kvalitet och gör viner med en uttalad personlighet på alla olika nivåer. MASI är världskända för sina olika amaroneviner och introducerade redan 1994 det första Amarone-vinet i Sverige, Vaio Armaron. Vinhuset tillverkade också den allra första och folkkära Ripasson, Campofiorin. MASI har därefter alltid varit ledande inom innovation och nytänkande, till exempel har de engagerat sig i att skapa plats åt den annars bortglömda druvan Oseleta, som idag är en del i flera av husets prestigeviner.

MASI har troget drivits av familjen Boscaini genom flera hundra år. Vinhusets namn kommer från Vaio dei Masi, vingården ligger i hjärtat av Valpolicella som familjen köpte under 1700-talets andra halva. Idag driver Sandro Boscaini företaget och tillsammans med sin familj producerar han några av världens mest tilldragande viner. Viner som utan tvekan funnit eftertraktad, stor plats på den svenska marknaden.

Passande recept