Masi Moxxé Pinot Grigio & Verduzzo Brut 109.-

En av Italiens mest kända producenter heter Masi. De har gjort detta mousserande vin med en helt ny teknik. Genom att använda apassimentotekniken på ett vitt vin har man fått en väldigt fin fyllighet. Ett mycket bra alternativ om du ska dricka mousserande och ett överkomligt pris.

109.00 kr

Köp produkt

Artikelnr: 7724501 Kategori:

Beskrivning

Ursprung: Veneto, Italien
Producent: Masi
Druvor: Pinot Grigio 80 %, Verduzzo 20 %
Vingårdar: Stra’ del Milione i Friuli
Jordmån: Mestadels kalk och lera
Alkoholhalt: 12 %
Totalsyra: 5,68 g/l
Restsocker: 9,8 g/lVinets karaktär: Masi Moxxé är ett friskt, pärlande vin med gnistrande gyllene färg. Vinet är torrt och aromatiskt med mogna frukttoner, citrus och gröna äpplen. Fina och långlivade bubblor.
Tillverkning: Pinot Grigio vinifierades direkt efter skörd. 25 dagar i låg temperatur (10-15 grader) och Verduzzo fick torka i 3 veckor innan druvorna jästes på ståltank.. Vinet har fått sina bubblor efter Charmatmetoden.
Information:Masi Moxxé Brut är det första, mousserande vinet med appaxximento. Masi kallar appassimentometoden appaxximento vilket går igen i namnet på deras nya vita, mousserande vin av delvis torkade druvor. Mo står för mousserande, xx för appaxximento, tillsammans blir det Moxxé! Både att torka druvor före pressning för att koncentrera smakerna och att göra mousserande vin är traditionella metoder som har rötter tillbaka till 1700-talet i vindistriktet Veneto. Men Masi är först med att kombinera de två och skapa ett helt nytt och unikt kvalitetsvin som är som gjort för firande.

 

Passande recept