Nederburg The Winemasters Riesling 94.-

Härligt frisk Riesling från Sydafrika med stor fyllig smak. Mycket prisvärd.

94.00 kr

Köp produkt

Artikelnr: 7462101 Kategori:

Beskrivning

Distrikt: Sydafrika, Western Cape
Årgång: 2017
Druvor: 100% Riesling
Alkoholhalt: 13,5 %
Restsocker:7,6 g/l
Syra: 6,9 g/l

Beskrivning
Doften är blommig och fruktig med toner av ananas, citrus och viss kryddighet. Smaken är frisk och fräsch med inslag av ananas och lime.

Produktion
Druvorna kommer från vingårdar i Paarl som tack vare sitt höga läge är svala trots den normalt varma regionen, Stellenbosch och Durbanville. Endast delar av vingårdarna får viss mikrobevattning. Efter försiktig pressning av druvorna fick musten klarna på naturlig väg genom sedimentering. Jäsning skedde sedan i rostfria ståltankar i tre veckor vid 15 grader.

Kul att veta
Nederburg är ett av Sydafrikas mest legendariska vinmärken och ägs av Distell, landets främsta återförsäljare och tillverkare av vin och sprit. Nederburg är den Sydafrikanska vinproducent som år efter år vinner flest utmärkelser för sina viner, både i Sydafrika och internationellt. Sedan 1975 hålls varje år Nederburg Auction som Nederburg startade och arrangerar än idag. På auktionen säljs inte bara små partier av Nederburgs högsta kvalitet utan även sällsynta och exklusiva viner från de flesta av de ledande vinerierna i Sydafrika. Chefsvinmakare är sedan 2001 Razvan Macici. Ansvarig rödvinsmakare är Wilhelm Pienaar och vitvinsmakare är Tariro Masayiti.

Passande recept