Penfolds Rawson´s Retreat Shiraz Cabernet 249.-

Ett bra vin som funnits många år i Systembolagets sortiment. Det är Penfolds som står för den goda kvaliteten. Doften bjuder mörka, kryddiga bär med toner av smörkola. Smaken är medelfyllig, kryddig och fylld av sötmogen mörk frukt i god balans. Definitivt ett prisvärt vin i box-format som håller en jämn kvalité, år ut och år in.

249.00 kr

Köp produkt

Artikelnr: 694208 Kategori:

Beskrivning

Årgång 2016
Alkoholhalt 13,5 %
Sockerhalt Mindre än 3,0 gram/liter
DRUVOR: 50% shiraz, 40% cabernet sauvignon och 10% ruby cabernet.
DOFT: Ungdomlig, intensiv samt mörk och röd bärfrukt med viss örtighet.
SMAK: Medel fylligt vin med en pigg fruktsyra och inslag av mörkbärig frukt med viss ton av mocca och svartvinbärsblad.
OM VINET: Penfolds Shiraz Cabernet är än reflektion av vad Penfolds vill gör för typ av viner och vad de har för filosofi. Genom att samla premiumdruvor ifrån vingårdar över södra Australien så kan de göra detta fantastiskt goda vin. Ett vin som är fullt av smak från Shiraz och Cabernet, med en rund och välbalanserad kropp.
HISTORIA:Penfolds grundades 1844 av britten Dr. Christopher Rawson Penfold som planterade de första vinstockarna intill sin mottagning i Magill i södra Australien. 1951 tillverkades den första Grange Hermitage som placerat Australien på den internationella vinkartan och som idag säljs för stora summor. Penfolds har funnits i Treasury Wine Estates ägo sedan 2006 och chefsvinmakare är Peter Gago.

Passande recept