Beskrivning
Land: Tyskland
Druva: Riesling
Årgång: NV
Alkoholhalt: 11,5%
Restsockerhalt 1,6 %
Veganvänlig produktion
Aromer: Elegant och fruktig smak med fin mousse och inslag av gröna äpplen, melon, persika och citrus.
Producent: Ruppertsberger Weinkeller Hoheburg
Vinifikation: Druvorna pressades mycket varsamt och musten kylstabiliserades. Alkoholjäsningen ägde rum i rostfria temperaturkontrollerade ståltankar och de fina bubblorna framställdes genom en andra jäsningen i tank under minst 60 dagar.
Om Ruppertsberger Weinkeller Hoheburg:
De två vinodlarkooperativen Ruppertsberger Winzerverein och Winzerverein Hoheburg, båda grundade på 1910-talet, slogs samman till Ruppertsberger Weinkeller Hoheburg 1968. 2004 kom ytterligare en fusion till stånd med kooperativet i grannbyn Königsbach. Detta innebar en utökning av arealen från 230 till 410 hektar. Kooperativet består idag av 200 odlare som är spridda från byarna Königsbach/Mussbach/Meckenheim i söder och Deidesheim i norr. Majoriteten av produktionen är vita viner, men de röda vinner allt större populäritet. Sverige är den viktigaste exportmarknaden.