Rioja Bordón Reserva

En väldigt behaglig Rioja, som är ett allround vin som passar lika bra till det grillade som till stekt fisk eller en smakrik sallad.

119.00 kr

Köp produkt

Artikelnr: 272601 Kategori:

Beskrivning

Årgång: 2011
Karaktär
Mörkt röd med antydan till tegel i kanten, varm doft av solmogna bär och aningens rökighet mot chark. Utvecklad smak med början till mognad, lätt rostad med bra balans mellan frukt, fat och tanniner.

Passar till
Denna Rioja vill gärna ha lamm eller grisnacke som stått länge i ugnen på svag värme tillsammans med röda grönsaker som morötter, rödbetor, rödkål och paprika, och svamp förstås. Men den fungerar minst lika bra till din grillade eller stekta fisk eller en sallad som du toppat med lite krossad bacon.

Druvor
Temperanillo, Mazuelo, Garnacha

Lagring
Vinet är färdigt att drickas idag men det går alldeles utmärkt att lagra denna Rioja Bordón Reserva ytterligare 5 – 8 år.

Beskrivning
Bodegas Franco Españolas ar ingenting med generalissimo Franco att göra men desto mer med Frankrike då firman 1890 startades av några franska vinodlare på flykt undan den fruktade vinlusen, phylloxera vastarix. Firman ligger i Logroño är en av de större i Rioja med bl a storsäljaren Royal Claret på sitt samvete. Detta vin jäser på rostfria tankar. Själva alkoholjäsningen tar 9 dagar varpå vinet får macerera med skal ytterligare drygt två veckor. Direkt efter avskiljning från skal sker den malolaktiska jäsningen på ekfat. Därefter följer lagring på amerikanska ekfat i lagstadgade minst 24 månader före buteljering.

Passande recept