Beskrivning
URSPRUNG: Veneto
VINGÅRDAR: ”Stra’ del Milione” vingårdarna i Castions di Strada.
JORDMÅN: Lerig grund
SKÖRD: Skörden påbörjades den 20 september.
DRUVOR: Refosco 100 %
PRODUCENT:Masi
INFORMATION:Rosa dei Masi är ett appassimentovin där 15% av druvorna har fått torka i 50 dagar innan dom pressats och fått gå på en andra jäsning.
VINETS KARAKTÄR: Laxrosa med körsbärsröda reflektioner. Intensiv doft av skogshallon och smultron. En elegant och välbalanserad smak av mogna frukter och fina tanniner.
TILLVERKNING: Några månaders lagring på ståltank.
PASSAR TILL: Rosa dei Masi kan du dricka som välkomstdrink som även passar till charkuterier, pasta, fisk och skaldjur liksom kyckling.
ALKOHOLHALT: 13,5 %
TOTALSYRA: 5,55 g/l
RESTSOCKER: 3,9 g/l
Producenten
Historien om MASI skildrar den familjeägda vinfirman som gjort sig ett stort, ärorikt namn genom
hängivet arbete, passion och goda förutsättningar. Idag äger MASI vingårdar och klassiska gods i Valpolicellas allra bästa områden, de arbetar kompromisslöst mot kvalitet och gör viner med en uttalad personlighet på alla olika nivåer. MASI är världskända för sina olika amaroneviner och introducerade redan 1994 det första Amarone-vinet i Sverige, Vaio Armaron. Vinhuset tillverkade också den allra första och folkkära Ripasson, Campofiorin. MASI har därefter alltid varit ledande inom innovation och nytänkande, till exempel har de engagerat sig i att skapa plats åt den annars bortglömda druvan Oseleta, som idag är en del i flera av husets prestigeviner.
MASI har troget drivits av familjen Boscaini genom flera hundra år. Vinhusets namn kommer från Vaio dei Masi, vingården ligger i hjärtat av Valpolicella som familjen köpte under 1700-talets andra halva. Idag driver Sandro Boscaini företaget och tillsammans med sin familj producerar han några av världens mest tilldragande viner. Viner som utan tvekan funnit eftertraktad, stor plats på den svenska marknaden.