Soprasasso Ripasso 119.-

Ett mycket fylligt vin med typisk ripassokaraktär. Mycket prisvärt och mångas favoritvin. Passar väldigt bra med mycket från det italienska köket.

119.00 kr

Köp produkt

Artikelnr: 535801 Kategori:

Beskrivning

Land: Italien
Distrikt: Valpolicella
Ursprungsbeteckning: DOC Valpolicella Ripasso
Druvsammansättning: Corvina Veronese, Corvinone och Rondinella
Årgång: 2014
Alkoholhalt: 13,5%
Producent: Mondo del Vino
Vinet har en stor elegant och nötig doft, härlig smak av körsbärsfruktighet med behagliga toner av fat och choklad.
Soprasasso är en vinserie från en av Italiens största vinproducenter Mondo del Vino. Samtliga viner kommer ifrån de härliga områdena runt staden Veneto. Vinområdet Valpolicella är en av Italiens främsta och mest klassiska vinregioner. Här framställer man främst högkvalitativa röda viner och Soprasasso Ripasso är ett väldigt bra exempel på detta.
Druvorna till detta vin kommer från ett antal skilda lägen i Valpolicella. Detta för att få ett så komplett vin som möjligt. Vinet är gjort på de regionala druvorna Corvina Veronese, Corvinone och Rondinella.
Soprasasso Ripasso är ett fylligt och kraftfullt vin. För att få till detta använder man skalrester från Amaroneproduktionen även i tillverkningsprocessen för Ripassoviner. I Soprasasso Ripasso är man otroligt mån om att rätt harmoni och balans återfinns i vinet. Allt för att det ska få rätt komplexitet och kunna avnjutas vid flera olika tillfällen.

Passande recept