Tapiz Organic Reserve Malbec 155.-

Ett riktigt supervin gjort av en av Argentinas främsta producenter. Ett veritabelt fynd som kostar en bråkdel av vad franska viner med samma kvalitet har för pris. Ett måste att köpa.

155.00 kr

Köp produkt

Artikelnr: 652901 Kategori:

Beskrivning

Land: Argentina
Distrikt: Cuyo , Mendoza
Årgång: 2016
Druvor: Malbec
Alkoholhalt: 14 %
Sockerhalt: <3 g/l
Producent: Fincas Patagonicas
Vin på ekologiskt odlade druvor
Egenskaper: Mycket fruktig doft med tydlig fatkaraktär, inslag av blåbär, viol, björnbär, örter, svarta oliver och lakrits.
Lagring: Vinet har lagrats ett år på en kombination av nya franska- och amerikanska ekfat.
Övrig information: Regionen Mendoza står för 60 procent av Argentinas vinproduktion, som årligen ligger runt 15 miljoner hektoliter. Druvan malbec importerades från Bordeaux och planterades första gången i Argentina 1852. Idag har endruvsviner av malbec blivit något av en specialitet för Argentina.

Fincas Patagonicas är beläget i Mendoza, Argentina. Företaget ägs av Patricia Ortiz vars mamma är från Sverige. Vinmakare är Fabian Valenzuela.
Mendoza ligger i västra Argentina, i höjd med Chiles huvudstad Santiago. Druvorna till detta vin kommer vingården Las Uvas, som ligger på 1 000 meters höjd över havet, i Tupungato.
Manuell skörd
Tillverkning: Musten kallmacererades en vecka vid 5-8ºC för att dra ut färg och aromer ur druvskalen. Därefter jäste musten upp till två veckor vid 28ºC i rostfria ståltankar.

 

Passande recept