En fin starter med ett glas vin, som fungerar när som helst.
Detta behöver du till fyra:
1 dl färska dragonblad
2 matskedar olivolja
salt
16 tunna skivor baguette
1 matsked smör
3 äpplen av typ Granny Smith, skurna i 16 skivor
kajennpeppar
svartpeppar
1 dl ädelost i rumstemperatur
fingersalt
Så här gör du:
Sätt ugnen på 200 grader.
Ta åt sidan 32 fina dragonbld. Kör resten med oljan i en matberedare till en puré.
Pensla brödet på ena sidan med dragonoljan. Grilla sedan brödet mitt i ugnen i fem minuter.
Smält smör på medelvärme i en stekpanna och när smöret blivit varmt stek äppelskivorna på båda sidor i ca fem minuter.krydda med en aning kajennpeppar, svartpeppar och salt.
Montera en äppelskiva på varje brödskiva. Lägg på en tesked ädelost, två dragonblad och lite fingersalt

Canapé med karamelliserat äpple och ädelost
Publicerad av Torbjörn Berner På I Smårätter/tilltugg,Vegetariskt | Kommentarer inaktiverade