Skriv ut recept Skriv ut recept

Canapé på marinerad sill

Det fungear precis lika bra som förrätt, tilltugg till ett glac Champagne eller som en del av din buffé. Mycket enkelt att göra och förtrollande gott.
Detta behöver du till fyra som förrätt:
4 stora matjesfiléer som du låter ligga två dagar i hälften mörk rom och hälften torrt vitt vin.
1 granny smith äpple skuret i halvor med kärnhuset borttaget men skalet kvar.
Kraftigt rågbröd
1 förpackning färskost
2 rädisor skurna i tunna stavar
Så här gör du:
Skär brödet i halvtunna skivor. Halvera därefter skivorna.
Låt sillen rinna av. Spara lagen för den kan användas ytterligare ett par gånger.
Skär äppelhalvorna i tunna skivor.
Bred färskost på brödskivorna. Lägg en äppelskiva på osten. Placera därefter några sillbitar och toppa med rädisstavar.