Skriv ut recept Skriv ut recept

Lika gott som förrätt som huvudrätt. Om du köper färdig pasta blir det allra enklast, men du kan ju självklart göra din egen.
Detta behöver du till fyra:
Fyllningen:
700 g lammfärs
1 gul lök, finhackad
3 vitlöksklyftor, pressade
1 burk krossade tomater
2 matskedar koncentrerad kycklingfond
1/2 tesked kajennpeppar
3 matskedar färsk rosmarin, finhackad
2 dl finhackade gröna äpplen med skal
2 dl finhackad spenat
2 dl färskmynta, grovt hackad
200 g creme fraiche
olivolja
salt och peppar efter smak
Cannelloni
4 färska cannelloni plattor (du kan köpa lasagneplattor, men då måste du kavla dem tunnare)
3 dl riven parmesan
1 burk krossade tomater
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader.
Hetta upp en stekpanna på hög värme och lägg i lammfärsen. Rör runt med en träsked så att färsen blir genomstekt. Inga röda bitar kvar och se till att det inte finns färs som klumpat ihop sig.
Ta den färdiga färsen ur pannan och spara i en skål.
Reducera värmen till medium och lägg i lite mer olivolja. Lägg i löken och vitlöken och stek dem i ca 3 minuter till dess att löken mjuknat.
Lägg i lammfärsen, tomatkrosset, fond, kajennpeppar, rosmarin, äpplen och spenat. Blanda ordentligt och låt steka tillsammans i 10 minuter. Allra sist rör du ner myntan, blandar in den och smakar av med salt och peppar.
Koka upp vatten i en stor kastrull. Lägg i cannelloni plattorna några sekunder, en i sänder och fiska upp med en hålslev. Lägg därefter plattorna på arbetsbordet.
Lägg lammblandningen vid ena kortsidan av cannellonin och rulla därefter samman den.
Häll en burk krossade tomater på botten i en ugnsfast form. Placera Cannelloni rullarna på tomatröran. Bred över Creme fraiche över rullarna och toppa med den rivna osten. Salta och peppra en aning allra sist.
Placera i ugnen och baka i 30 minuter.