Skriv ut recept Skriv ut recept

En variant på en klassisk pastarätt. Mild och gräddig i smaken och härligt både med familj och vänner.
Detta behöver du till fyra:
2 matskedar olivolja
Penne Rigate pasta efter hunger
1 stor gul lök, finhackad
2 hg salami som skärs till tunna strimlor.
2 dl vispgrädde
2 äggulor, lätt vispade
1 dl vitt vin
1 matsked koncentrerad kycklingfond
2 dl riven Parmesan
Salt och grovmalen svartpeppar
Koka upp saltat vatten och lägg i pastan när det kokar ordentligt.
Hetta upp olja i en stor kastrull (den ska rymma pastan också när den är färdigkokt).
Lägg i salamistrimlorna och stek dem till dess att de blir lite knapriga. Rör ofta. Lägg i den hackade löken och stek den mjuk. Lägg i fond och vin och låt det sjuda tillsammans i ca fem minuter.
Häll av vattnet från pastan ett par minuter innan koktiden på paketet. Låt pastan ånga torr och lägg den därefter i salamikastrullen. Blanda väl. Rör samman grädde och äggulor och häll äggblandningen i pastan. Öka värmen och låt koka någon minut på hög värme under omrörning. När såsen tjocknar tar du pastan av värmen och vänder ner osten. Smaka av med salt och rikligt med svartpeppar. Det är pepparn som gett maträtten sitt namn. Servera direkt.