Skriv ut recept Skriv ut recept

Enligt uppgift skapades Carpaccion på Harry´s Bar i Venedig på uppdrag av en baronessa vars läkare hade ordinerat henne att äta rått kött. Ursprungligen serverades Carpaccion med en sås som fortfarande gäller hos Harry´s. Här får du receptet till den. Tänk på att du kan frysa oxfile och skära i tunna skivor för att göra din Carpaccio. Och namnet kommer efter konstnären Carpaccio eftersom rätten med den dekorativa såsen placerad i korsmönter påminde om konstnärens stil.
Detta behöver du till såsen. Rå oxfile behöver du till kött.:
2 dl färsk majonnäs
1 tesked Worcestersås
1/2 tesked dijonsenap
1 tesked färsk citronsaft
2 matskedar mjölk
salt
nymald vitpeppar
Så här gör du:
Lägg majonnäsen i en skål och vispa nr Worcestersås, senap och citronsaft under kraftig omrörning. Rör ner mjölken så att såsen blir tunt krämig. Salt och peppar efter smak.
Lägg upp köttet och napera såsen i ett tunt korsmönster över hela tallriken.